TVAROHOVÉ MINIMAZANCE

by - 18:11

Letos jsem ty Velikonoce pojala opravdu "minimalisticky", a tak jsem místo 1 velkého bochánku udělala 8 minimazaců...nakonec tedy spíš "miniplacanců" ...: -)  Dělala jsem je z nekynutého tvarohového těsta podle časopisu Apetit.



Budete potřebovat:

– 250 g měkkého tvarohu v kostce
– 150 g másla + na pomazání 
– 200 g moučkového cukru + na posypání
– 2 celá vejce + 1 vejce na potření
– 1 sáček vanilkového cukru
– 3 lžíce rumu
– 500 g hladké mouky
– asi 5 lžic mléka
– 1 a 1/2 sáčku kypřicího prášku
– mandlové plátků
– 2 hrsti rozinek namočených v rumu


V míse utřeme tvaroh, cukr, vejce, rum a máslo dohladka (máslo rozpouštím a přidávám zchladlé - pracuje se mi s tím pak lépe než se změklým máslem). Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, nasekané mandle, rozinky a mléko. Vařečkou zpracujem těsto. Když už to nepůjde vařečkou, přendáme na vál a zpracujeme rukama. 
Troubu předehřejeme na 200 °C. Z těsta uděláme 1 velký bochánek, který rozkrájíme na osminy. Z každé osminy "ukoulíme" malý bochánek. Přesuneme na plech vyloženýn pečícím papírem. Nechte větší rozestupy, mazance se během pečení trošku "rozplácnout" Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi. 
Prvních 10 minut pečeme na 200 °C, poté stáhneme na 160°C a pečeme dozlatova. Vyndáme ztrouby a potřeme rozehřátým máslem. Necháme vychladnout a poté pocukrujeme moučkovým cukrem. 
Skladujeme v nejlepé v igelitovém sáčku nebo v potravinářské fólii, aby neoschly.

Dobrou chuť!


Možná hledáte

0 komentářů