DOMÁCÍ UTOPENCI

by - 17:52

V naší lednici musí být neustále něco, co zažene hlad ihned. Něco, na co se nemusí čekat ani 5 minut a dá se hned jíst. Proto máme většinu roku v lednici velkou lahev plnou domácích utopenců. Recept je dělaný na moji sklenici, kam se vejde cca 7-10 buřtů (záleží na jejich velikosti).


Budete potřebovat:
– špekáčky
– cibuli
– chilli papričky
– párátka

Na nálev:
– 3/4 litru octa
– 1/4 litru vody
– 5 bobkových listů
– 7 kuliček nového koření
–10 kuliček celého pepře
– 1 lžíci hořčičných semínek
– 2 lžíce krystalového cukru

Nejprve si připravíme nálev. Všechny ingredience dáme do kastrůlku a přivedem k varu. Vaříme asi 10 minut, poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
Mezitím si oloupeme špekáčky. Sežeňte nějaké, které jdou opravdu loupat.Nejen, že si ušetříte práci a nebudete muset nadávat, že se slupkou jde dolů i maso, ale oloupané také nasáknou lák a chuť je pak lepší (za mě mohu doporučit špekáčky z Globusu - ty sloupnete na první "zátah").
Cibuli nakrájejte na kroužky a některé papričky přepulte. Oloupané špekáčky nakrojte (já je krájím lehce do spirály) a dovnitř dejte cibuli. Takto naplněné buřtíky skládejte do sklenice na střídačku s cibulí a chilli papričkami. Zalijeme vychladlým lákem a uložíme do chladu.
První vytahujeme až tak po 5-7 dnech.

Dobrou chuť!



Možná hledáte

0 komentářů