TŘEPANÉ ŘEZY S MANDARINKAMI

by - 18:43

Tyhle řezy jsou taková rychlovka, kterou stihnete i když Vám už klepe návštěva na dveře, a díky mandarinkám jsou velmi osvěžující. Mezitím co se peče korpus, pořádně "natřesete" krém a za chvíli máte hotovo. A pokud si k tomu pustíte i nějakou pěknou písničku a zavlníte se v bocích, půjde Vám to ještě líp. 😏


Budete potřebovat:

 200 g polohrubé mouky
– 200 g moučkového cukru
– 4 vajíčka
– 5 lžic horké vody
– 1/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
– l lžíce holandského kakaa
– kakao na ozdobení
– hrubá mouka či strouhanka na vysypání formy
– máslo na vymazání formy

Na krém:

– 2 mandarinkové kompoty
– 1 smetana ke šlehání (250 ml)
– 1 zakysaná smetana (250 ml - čím více %, tím lépe)
– 2 balíčky pudinkového prášku (Crém Olé) - tady je opravdu důležité použít pudink bez vaření (jednou jsem použila klasický, protože jsem Crém Olé zrovna neměla, a v krému byl ten prášek opravdu dost cítit)
– 1 vanilkový cukr

Vajíčka vyšleháme s cukrem za postupného přilévání horké vody. Přimícháme cukr, mouku, kypřící prášek a lžíci kakaa. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Nalijeme těsto a pečeme v troubě na 180°C. Po upečení vyklopíme na mřížku a necháme zchladnout.

Z kompotu slijeme šťávu, mandarinky necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky. Mandarinky dáme do misky s víkem, přidáme smetanu, zakysanou smetanu, pudinkový prášek a vanilkový cukr. Mísu zaklopíme (rozvlníme boky 😃) a třeseme tak dlouho, dokud krém nezhoustne. Pokud můžu doporučit, čím vyšší a užší miska(krabička), tím lépe. Krém natřeseme na korpus, posypeme kakaem, můžeme ještě dozdobit mandarinkami a dáme do lednice vychladit. Podáváme nakrájené na řezy.

Dobrou chuť!
Třepané řezy s mandarinkami

Možná hledáte

0 komentářů