PAŽITKOVÁ POMAZÁNKA

by - 11:55

Jakmile se začne jaro probouzet, začnou se mi měnit chutě. Už tak často nemám chuť na nějakou pořádnou "flákotu", místo toho si začnu dávat více čerstvé zeleniny a pomazánek....a pažitková je má nejoblíbenější...Snažím se mít pažitku stále v kuchyni v květináčku za oknem, a když už nevím "co by", popadnu tvaroh, smetanu, čerstvý chléb nebo rohlík a pažitce udělám "nový sestřih".....Mňam....

Budete potřebovat:
  • 250 g měkkého tvarohu v "alobalu"
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pažitka
  • čerstvé pečivo
Recept je úplně jednoduchý. Vyšleháte tvaroh se smetanou (můžete použít více i méně smetany, záleží, jak máte rádi pomazánky husté), osolíte a přimícháte nadrobno nakrájenou pažitku. Pokud opravdu hodně spěcháte, můžete tvaroh v kostce vyměnit za tvaroh ve vaničce,smetanu vynechat a jen promíchat se solí a pažitkou.

...POZOR...čerstvé pečivo je základ!!!!

Dobrou chuť!

Možná hledáte

0 komentářů