ZAPEČENÉ NOKY S VEPŘOVÝM MASEM V HOŘČIČNÉ OMÁČCE

by - 13:12

"Noky přece musí být trošičku mazlavé. Na povrchu. Pravý nok je na povrchu mazlavý a uvnitř kyprý a vláčný." Nezapomenutelná hláška z filmu Pelíšky, kterou zná už snad úplně každý. Já tentokrát připravila tyto zapečené noky podle časopisu Apetit.



Budete potřebovat:
– 400 g vepřové kotlety nakrájené na kousky
– olej
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– 500 g bramborových noků
– 2 lžíce hrubozrnné hořčice
– provensálské koření
– 1 smetana ke šlehání
– 150 g strouhaného čedaru
– sůl, pepř

Troubu předehřejem na 180°C. Na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a poté přidáme prolisovaný česnek. Poté přidáme na menší kousky nakrájenou kotletu a osolíme a opepříme.
Noky uvaříme podle návodu na obalu a přendáme do zapékací misky. Smetanu promícháme s provensálským kořením a hrubozrnou hořčicí. Noky promícháme s masem, zalijeme ochucenou smetanou, posypeme čedarem a dáme zapéct. Pečeme přibližně 15-20 minut.

Dobrou chuť!



Možná hledáte

0 komentářů