DORT S TVAROHEM A ČOKOLÁDOU

by - 12:48

Dnes pro Vás mám opět jednu rychlovku. Mezitím co se Vám peče korpus si připravíte polevu a tvarohový krém a dort je na stole 😊 Korpus je trošku tužší, ale tak to má být, čokoládová poleva a tvarohový krém to dokonale vyváží. Tento recept jsem našla na stránkách slovenského Lidlu, jen jsem udělala do dortové formy.


Budete potřebovat:
Na korpus:
– 350 g polohrubé mouky
–150 g moučkového cukru
– lžička prášku do pečiva
– 200 ml plnotučného mléka
– 2 vajíčka
– 2 lžíce slunečnicového oleje
– 120 g rozpuštěného másla

Čokoládová poleva:
– 150 g másla
– 150 g hořké čokolády (52%)
– 2 lžíce rumu

Tvarohový krém:
– 250 g tučného tvarohu ve vaničce
– 200 ml smetany ke šlehání
– 100 g moučkového cukru

Vrchní čokopoleva:
– 50 g čokolády na vaření
– 50 ml smetany ke šlehání
– 1 lžíce másla

Troubu předehřejeme na 180°C. V misce smícháme všechny suroviny na korpus a pomocí mixéru vypracujeme tužší těsto. Rovnoměrně rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy. Důležité je opravdu rovnoměrně uhladit, aby se nám těsto uprostřed nevyboulilo. Dáme do trouby a pečeme zhruba 25 minut.  Samozřejmě vyzkoušíme špejlí.
Mezitím si připravíme čokoládovou polevu - v kastrůlku spolu rozpustíme čokoládu, máslo a rum do hladké polevy.
Také si připravíme krém - tvaroh vyšleháme s moučkovým cukrem a promícháme s vyšlehanou smetanou. Dáme na chvíli do lednice vychladit.
Korpus vyndáme z trouby a do ještě horkého uděláme opačným koncem vařečky důlky. Vše zalijeme připravenou rozpuštěnou čokoládou. Je důležité, aby se jí co nejvíce dostalo do připravených důlků.
Dáme na chvíli vychladit a poté potřeme tvarohovým krémem. Opět dáme vychladit. 
Na závěr si připravíme poslední čokopolevu a to tak, že čokoládu s máslem rozpustíme v kastrůlku, ale nevaříme. Do rozpuštěné čokolády přilejeme smetanu, stáhneme z ohně a jen rozmícháme. Polevu si dáme do cukrářského sáčku, uděláme malý otvor a cik-cak ozdobíme vršek dortu.

Dobrou chut!





Možná hledáte

0 komentářů