RIZOTO PO ČESKU

by - 15:29

Rizota jsou hodně oblíbená, skoro v každé kuchařce najdete minimálně jeden recept. V poslední době hodně frčí krémová risotta z rýže arborio, ale u nás se vaří to klasické "české" s kopou sýra nahoře.


Budete potřebovat:– 700 g dlouhozrnné rýže
– 700 g kuřecího nebo krůtího masa
– 2 velké cibule
– 1 červenou papriku
– 1 lžíci rajského protlaku
– 1 lžíci dijónské hořčice
– 1 stroužek česneku
– 3 lžičky sladké papriky
– 3 lžičky kari
– 1 lžíci sójové omáčky
– 0,5-0,75 l kuřecího vývaru
– sůl, pepř
– strouhaný sýr k podávání

Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme na menší kostičky nakrájené maso a nadrobno nakrájenou červenou papriku. Necháme vydusit veškerou šťávu, osolíme, opepříme, přidáme protlak, hořčici, česnek, papriku, kari, sójovou omáčku a ještě tak minutku za stálého míchání smažíme. (Dejte pozor ať se mletá paprika nepřipálí, jinak zhořkne.) Zalijeme vývarem a vaříme ještě zhruba půl hodinky. Šťáva by se nám měla cca o půlku zredukovat.
Mezitím si podle návodu na obale uvaříme rýži. Šťávu z masové směsi nezahušťujeme a vše promícháme s rýží.
Podáváme posypané strouhaným sýrem.

Dobrou chuť!



Možná hledáte

0 komentářů