OVOCNÝ DORT S ANANASEM

by - 13:16

Léto je ještě daleko, ovoce v obchodech má většinou hezkou jen barvu, ale to neznamená, že si nemůžete udělat ovocný dort. Tento dort můžete dělat s jakýmkoliv ovocem, které máte k dispozici. Může být i kompotované, jak jsem využila v případě tohoto s ananasem.





Budete potřebovat:
Na korpus:
– 2 vejce
– 1 hrnek krupicového cukru
– 3/4 hrnku oleje
– 1 hrnek mléka
– 2 hrnky polohrubé mouky
– 1 prášek do pečiva

– 1 kelímek zakysané smetany
– 1 lžíce cukru
– kompotovaný ananas
– vanilkový pudink
– 2 lžíce cukru
– ananasový džus

Tento korpus je velmi jednoduchý a rychlý, proto ho často dělám v různých obměnách. Vajíčka vyšleháte s cukrem do pěny, přidáte ostatní mokré suroviny a nakonec prosejete všechny sypké suroviny. Společně prošleháme a dáme do dortové formy na pečící papír. Pečeme v troubě vyhřáté zhruba na 180°C.

Zakysanou smetanu si promícháme s cukrem a natřeme na vychladlý korpus. Poklademe ananasem nakrájeným na malé kostičky. Mezitím si dáme vařit pudink. Připravíme si šťávu z ananasového kompotu a dolijeme džusem, abychom měli 400 ml tekutiny. V 1/3 rozmícháme vanilkový pudink s dvěmi lžícemi cukru. Zbytek dáme do kastrůlku, přivedeme k varu, přidáme pudinkovou směs a za stálého míchání vaříme zhruba minutu do zhoustnutí. Takto hotový pudink nalijeme na dort, dáme zhruba na 3 hodiny vychladit do lednice a můžeme podávat.

Dobrou chuť!



Možná hledáte

0 komentářů