JAHODOVÁ BÁBOVKA SE ZAKYSANKOU

by - 11:54

Dnes jsem pekla jahodovou bábovku podle receptu z webu prozeny.cz. Bábovka s jahodami je netypická, ale moc mi chutnala. Díky zakysané smetaně není suchá, ale krásně vláčná.



Budete potřebovat:
– 1/2 kostky másla
– 3/4 hrnku cukru krupice (část jsem použila vanilkového cukru)
– 3 vejce
– 1/2 citronu
– 1 kelímek zakysané smetany (200 g)
– 2 hrnky hladké mouky
– lžičku jedlé sody
– 1,5 hrnku čerstvých jahod
– sádlo a hrubou mouku na vysypání

Omyté jahody nakrájíme nadrobno a smícháme s 1/3 hrnku mouky, aby se obalily a neklesly v těstě na dno. Rozpuštěné máslo prošleháme s cukrem, přidáme šťávu a kůru z citronu, vajíčka a smetanu. Vmícháme zbylou mouku, jedlou sodu a jahody a rozetřeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme cca 45 minut při 170°C. Zkoušíme špejlí. Vyndáme s formy a podáváme.

Dobrou chuť!



Možná hledáte

0 komentářů