LOSOS VE SLANINĚ S BRAMBOROVOU KAŠÍ

by - 18:31

Každý rok si kupuju vánoční čísla různých food časopisů, abych načerpala inspiraci na Vánoce a taky proto, že jsem prostě vánoční maniak. Při prohlížení prosincového F.O.O.D. časopisu přítel nenápadně pokukoval a najednou vykřikl: "To bych si dal!" A tak jsem hned následující den spěchala do obchodu, lososa koupila a uvařila ho jako překvapení k večeři...Už od dveří křičel, že to krásně voní...


Budete potřebovat:
– 300 g lososa
– sůl a pepř
– 100 g anglické slaniny
– olej
– 0,5 kg brambor
– 200 ml plnotučného mléka
– sůl
– máslo

Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na menší kusy. Každý kousek opepříme a osolíme a obmotáme anglickou slaninou. Lososa jsem nepekla na pánvi, ale dala jsem ho zhruba na 15 minut do trouby na cca 180°C.
Brambory nakrájíme na kousky a propláchneme studenou vodou. Dáme do kastrolu s osolenou vodou a uvaříme do měkka. Brambory scedíme, dáme na ně trochu másla a necháme chvilku v kastrůlku pod pokličkou. Mezitím si ohřejeme mléko. Brambory rozšťoucháme společně s mlékem a vyšleháme do požadované konzistence. My máme rádi kaši trošku hrubší s kousky brambor, tak nešlehám úplně do hladka.
Lososa podáváme s citronem a bramborou kaší s kouskem másla.

Dobrou chuť!

Možná hledáte

1 komentářů