Tvarohového Míšu si zamiluje v podstatě každý. Je to taková česká klasika, do které patří pořádná vrstva tvarohu a je i poměrně jednoduchý a rychlý, takže pokud máte jako já tvaroh pravidelně v lednici a návštěva už je skoro "za rohem", tak to určitě ještě stihnete 😉
Smoothie - fenomén dnešní doby. Ať už zapnete facebook nebo instagram, vždy se najde minimálně jedna fotka se skleničkou s lahodným barevným obsahem. Každá rodina již má svůj "smoothovač" či alespoň obyčejný mixér. Já někdy smoothiem nahradím snídani či svačinu, a když nemám tak velký hlad, tak i večeři. Takže roztočme mixéry na plný výkon....😉
Tento skleničkový dezert je rychlý, dobrý, hodně sladký a čokoládový. Není to žádný lehký dezert, ale opravdová kalorická bomba....ale výborná
"Holanďák" je typickým jídlem českých školních jídelen a hospod. Vím, že spousta mých spolužáků měla vždy se školními jídelnami problém, já ale ne. Většina jídel mi chutnala a na holandský řízek jsem se vyloženě těšila.... A proč se mu říká holandský?? Základem tohoto receptu je tučný sýr Gouda, která se vyrábí v Holandsku...tak asi proto....
Letos jsem ty Velikonoce pojala opravdu "minimalisticky", a tak jsem místo 1 velkého bochánku udělala 8 minimazaců...nakonec tedy spíš "miniplacanců" ...: -) Dělala jsem je z nekynutého tvarohového těsta podle časopisu Apetit.
V letošním dubnovém čísle časopisu Apetit mě zaujal recept na máslové sušenky. Proto jsem se rozhodla je vyzkoušet. Akorát jsem si recept trošku poupravila a dělala z poloviční dávky.
Velikonoční nádivku neboli hlavičku peču každý rok. První rok jsem ji pekla v pekáčku, ale jelikož mě nejvíc chutnají opečené okraje a chtěla jsem jich mít co nejvíc, rozhodla jsem se, že ji budu péct ve formě na muffiny....a od té doby už nepeču jinak...
Těstoviny vařím v podstatě každý týden. Já je miluju a přítel taky - jen nesmí být tvar kolínek, ty prý jsou jen pro prasata :-D...tak nevím no, já třeba zbožňuju rajskou s kolínky....Z práce jezdím až kolem 5 a večer už se mi u plotny nechce stát moc dlouho, ale tato omáčka je velmi rychlá
Dnes je u nás opravdu ošklivě. Prší, fouká vítr a celkově je venku hrozná zima...Pomalu už by se mělo blížit jaro, ale dnes to teda vypadá na začínající podzim...Proto jsem se rozhodla, že by to chtělo nějakou dobrou polévku...A silný hovězí vývar patří u nás mezi nejoblíbenější.
- 250 g měkkého tvarohu v "alobalu"
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pažitka
- čerstvé pečivo
Recept je úplně jednoduchý. Vyšleháte tvaroh se smetanou (můžete použít více i méně smetany, záleží, jak máte rádi pomazánky husté), osolíte a přimícháte nadrobno nakrájenou pažitku. Pokud opravdu hodně spěcháte, můžete tvaroh v kostce vyměnit za tvaroh ve vaničce,smetanu vynechat a jen promíchat se solí a pažitkou.
...POZOR...čerstvé pečivo je základ!!!!
Dobrou chuť!